De oskrivna berättelserna är en omslutande, interaktiv och sinnlig föreställning för låg/mellanstadiet, som vill väcka barnens lust till skrivande och berättande. Publiken inbjuds att delta aktivt i föreställningen, prata, agera, skriva.

Berättelser, i olika former, är något unikt mänskligt. I berättelserna hittar vi hjältar och medsystrar, oss själva och andra. De kan hjälpa oss att fly och att utvecklas. De kan skapa förståelse för andra och ge tröst. Få oss att skratta och drömma. Tänk om du inte bara får höra eller se berättelsen? Tänk om du blir inbjuden att delta?


Med musik och extravaganta kostymer berättar vi en historia barnen får gå in i. Det börjar redan innan teatern kommer till skolan. Barnen hittar spår, som från en annan värld. Innanlandet...? Vad kan det vara? Så en dag har något hänt… När de kliver in i skolan möter de några märkliga karaktärer som rör sig runt i klassrum och korridorer. En superhjälte, en man utan huvud, en magiker, en detektiv och en gud (påstår den i alla fall). De säger att de rymt från Innanlandet, platsen man är på innan man hamnar i en bok. De har väntat så länge på sin författare där att de riskerade att makuleras, så nu tar de saken i egna händer och har gett sig ut på jakt efter sin berättelse. Kan barnen hjälpa dem?


De oskrivna berättelserna är en spännande och humoristisk historia där barnen tillsammans med karaktärerna samlar in byggstenar och ingredienser till karaktärernas berättelse, som barnen sen kan fortsätta på. Alla deltar i äventyret och får uppgifter att lösa. Barnens historier lever vidare, publiceras (om ni vill) i digitalform och barnen får återkoppling av karaktärerna någon vecka efter föreställningen. Vad är en vändpunkt? En röd tråd? En genre? En antagonist? Efter DOB vet ni.


Föreställningen spelas i två klassrum och korridoren utanför som publiken och skådespelarna tillsammans i större och mindre grupper rör sig runt i. Ibland spelas scener parallellt i de olika rummen.SE MER PÅ: www.temporarity.com eller Temporaritys FB eller Temporaritys Insta

BESTÄLL PÅ: 072 444 80 94 eller producent@temporarity.com.


Medverkande: Annikki Wahlöö, Roy Nehmé, Katarina Rodopoulos, David Andersson, Anna Mannerheim.

Idé, koncept: Anna Mannerheim

Regi, dramaturgi: Anna Mannerheim och Annikki Wahlöö

Musik: Magnus Larsson, Kontraproduktion

Kostym: Sigyn Stenqvist

Text, innehåll: Ensemblen

Logga: Katarina Rodopoulos

Foton: Sigyn Stenqvist och Maria Sulaiman

Filmklippning: Roy Nehmé

FAKTA

Aktörer: 5 st

Lokal: 2 klassrum samt korridoren utanför.

Längd: 50 min

Publik: max 45 elever + lärare per föreställning.

Målgrupp: 7 - 11 år

Premiär:  April 2023, spelas t.o.m. 2024.